Nieuws uit de Hoeksche Waard en woningmarkt

PH makelaardij Binnenmaas

PHmakelaardij is volledig bekend met de ‘do en don’ts’ op de huizenmarkt in de gemeente Binnenmaas. Wij combineren onze kennis van de gemeente met onze ervaring als makelaar. Daar profiteert u van wanneer wij u begeleiden bij het aankopenverkopen of taxeren van een woning in Binnenmaas.

In de Hoeksche Waard vinden we sinds 1 januari 1984 de gemeente Binnenmaas. Een gemeentelijke herindeling in januari 2007 zorgde ervoor dat de gemeente verder werd uitgebreid doordat ’s-Gravendeel deel ging uitmaken van de gemeente Binnenmaas. Binnenmaas heeft een oppervlakte van ruim 75 km2 en de gemeente telt een kleine 30.000 inwoners. De gemeente telt naast een aantal buurtschappen zes dorpen waarvan ’s-Gravendeel (8696 inwoners) en Puttershoek (6875 inwoners) de grootste zijn. De andere dorpen in de gemeente zijn Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland en Westmaas. Het feit dat Binnenmaas in de Hoeksche Waard ligt (een poldergebied) is duidelijk te zien doordat de gemeente beschikt over een aantal schitterende oude molens die tevens Rijksmonument zijn.

Scholen

Verdeeld over de verschillende dorpen in de gemeente Binnenmaas kunnen inwoners scholen kiezen waar hun kinderen primair onderwijs kunnen volgen. In totaal zijn er niet minder dan vijftien verschillende basisscholen in deze gemeente. Wanneer u de voorkeur geeft aan een openbare basisschool voor uw kind kunt u in elk dorp uit de gemeente terecht. De Burgemeester van Bommelschool in Heinenoord biedt Daltononderwijs aan. Wanneer u de voorkeur geeft aan een christelijke basisschool kunt u ook in elk dorp van de gemeente terecht. Speciaal onderwijs kan in de buurgemeente Oud-Beijerland worden gevolgd.

Natuur

De naam van de gemeente Binnenmaas is afgeleid van de Binnenbedijkte Maas; een afgedamde tak van de Maas die volledig binnen de gemeente Binnenmaas is gelegen. Aan de Binnenbedijkte Maas zijn diverse recreatiestrandjes waar de inwoners van de gemeente kunnen recreëren.  Ook zijn er in de gemeente Binnenmaas talloze wandel- en fietsroutes die zich door het polderlandschap slingeren. In het Nationale Landschap vindt u ijsvogels, eenden en zelfs een kudde Schotse Hooglanders.

Cultuur

In de gemeente Binnenmaas is het Museum Hoeksche Waard gevestigd. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de omgeving moet hier zeker een kijkje gaan nemen. In de kernen Puttershoek, ’s-Gravendeel, Mijnsheerenland en Heinenoord zijn vestigingen te vinden van de bibliotheek in Binnenmaas.

Sport en ontspanning

In ’s-Gravendeel vinden de inwoners van de gemeente Binnenmaas een overdekt zwembad, terwijl in Sporthal de Schenkel diverse zaalsporten kunnen worden beoefend. Voetbal is in Binnenmaas zeer populair: de club FC Binnenmaas is een voetbalvereniging waarvan het eerste elftal uitkomt in de derde klasse van de zaterdagamateurs. SV Heinenoord komt zelfs uit in de Eerste klasse zaterdagamateurs.

Wonen

In vrijwel alle kernen van Binnenmaas wordt momenteel driftig gebouwd, keuze uit nieuwbouwwoningen is er dus voldoende. In de centra zijn ook diverse wat oudere huizen te vinden. Winkels zijn in Binnenmaas voldoende te vinden, sterker nog: de grootste modezaak van Nederland bevindt zich in ’s-Gravendeel.

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod