1. Heb ik een makelaar nodig bij het kopen van een huis?

Veel mensen denken dat je in Nederland geen aankoopmakelaar nodig hebt bij het kopen van een huis. Maar, let op: een deskundige makelaar is echt een plus! Wij geven helder advies, zonder emotionele betrokkenheid. Onze makelaars kijken naar alles: bouwtechnisch, juridisch, economisch. Vertrouw niet blind op de verkopende makelaar; die werkt vooral in het belang van de verkoper

Maak een vrijblijvende afspraak

 

2. Hoe bepaal ik de prijs van een huis?

Je kunt een ruwe schatting maken van een huisprijs met gegevens van WOZ, Funda en Kadaster. Maar echt nauwkeurig? Dat lukt alleen met een specialist: onze aankoopmakelaar/taxateur. Hij kijkt naar details zoals perceelgrootte en onderhoudsstaat.

 

3. Mag ik een aannemer meenemen naar een bezichtiging?

Zeker, een aannemer weet veel over bouw. Maar hij kijkt niet naar de toekomstige waarde van je huis na verbouwingen. Daarvoor heb je ons nodig! Wij adviseren over verbouwingen en hun impact op de woningwaarde.

 

4. Kan mijn hypotheekadviseur ook mijn aankoopmakelaar zijn?

Pas op: een hypotheekadviseur is niet altijd een goede aankoopmakelaar. Ze missen vaak expertise op één van deze gebieden. Bij ons krijg je de kwaliteit die je verdient.

 

5. Wanneer schakel ik een aankoopmakelaar in?

Het beste moment? Vóór je eerste bezichtiging. Zo weet je waar je op moet letten. Bij PHmakelaardij hebben we drie dienstenpakketten, zodat er altijd een betaalbare oplossing is.

 

6. Hoe herken ik een goede aankoopmakelaar?

Een goede aankoopmakelaar wijst je op zowel de plus- als minpunten van elke woning. Hij ondersteunt dit met data en ervaring. Wij zorgen dat je altijd het beste advies krijgt, niet gewoon een snelle deal.

 

7. Moet mijn makelaar aangesloten zijn bij een branchevereniging?

Het is niet verplicht, maar wel slim. Brancheverenigingen stellen hoge eisen aan hun leden. Maar test jouw makelaar altijd zelf: vraag naar ervaring en hoe hij jou specifiek kan helpen.

 

8. Wat kost een eerste gesprek bij PHmakelaardij?

Helemaal niets! Wij maken graag kennis met jou. Onze regionale makelaar legt je alles uit en biedt een offerte op maat aan.

 

9. Is een aankoopmakelaar duur en wanneer betaal ik?

Bij ons krijg je de beste prijs-kwaliteitverhouding. Betalen doe je pas bij de notaris, als je helemaal tevreden bent.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar jouw droomhuis!

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod