Woningmarkt 1e kwartaal 2023

Natuurlijk is de "gekte" een eind uit de markt en zal dat sentiment niet direct terugkeren. Het kopen van een huis in de regio Hoeksche Waard is momenteel nog steeds een goede investering. Ondanks de onzekerheid op de huizenmarkt door de veranderende hypotheekrente, energieprijzen en bouwkosten, blijven de woningen tot €400.000,- redelijk goed verkopen. Dat in tegenstelling tot de nieuwbouwprojecten. Deze lijken een eind tot stilstand zijn gekomen.

Volgens het CBS zijn de prijzen van koopwoningen in Nederland in het vierde kwartaal van 2022 met 13,8% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2023 waren de prijzen gemiddeld 14,4% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit betekent dat de woningprijzen in de regio Hoeksche Waard blijven stijgen en dat het verkopen van een huis nog steeds loont en goed te realiseren valt voor iedereen die wil of moet verhuizen.

Er wordt vaak gezegd dat de huizenprijzen dalen, maar wat er eigenlijk aan de hand is wordt uit de cijfers niet direct duidelijk. Er zijn minder transacties in het hogere segment en meer in het segment onder de €400.000,-. Daardoor lijkt het alsof de woningprijzen direct dalen, maar dat verschilt dus per prijsklasse. Want meer transacties in het onderste segment betekent alleen dat de gemiddelde waarde dus daalt.

Waarde bepalen
Elke woning is uniek en heeft daarom een eigen waarde. Op onze website kan je laagdrempelig en snel online je woningwaarde controleren. Ben je al een stap verder dan komen we graag bij je langs voor een waardebepaling. Het is belangrijk om te weten wat je woning waard is, zodat je een goede prijs kan vragen voor je woning en er een snelle verkoop plaatsvindt.

In het eerste kwartaal van 2023 en het laatste kwartaal van 2022 waren er in de regio Hoeksche Waard 633 woningen verkocht, wat neerkomt op een stijging van 12,4% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, volgens AviX. Dit betekent dat er nog steeds veel vraag is naar woningen in deze regio en dat het een goede tijd is om je huis te verkopen.

Er is veel onzekerheid op de huizenmarkt, maar de verkoop van een huis blijft een belangrijke investering. PHmakelaardij neemt de verkoop van je woning uit handen en zorgt dat alles soepel verloopt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en het inplannen van een waardebepaling.

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod