Huis verkopen

Het verkopen van je huis is in gewone omstandigheden al een stressvolle bezigheid. Als er dan ook nog eens factoren opspelen waar je helemaal niet op zit te wachten wordt het helemaal een vervelend verhaal. Een van die vervelende zaken die helaas veel voorkomt is het met verlies moeten verkopen van uw woning.

Afspraak maken

Reden van verkoop

De reden dat u uw woning met verlies moet verkopen kan met meerdere zaken te maken hebben. Er is bijvoorbeeld sprake van een stukgelopen relatie waardoor u en uw ex-partner niet meer in hetzelfde huis kunnen leven. Ook kan het voorkomen dat u de hypotheeklasten van de woning simpelweg niet meer op kunt brengen en daarom gedwongen bent uw huis (met verlies) te verkopen.

Consequenties bij verkoop

Wanneer u in de situatie belandt dat u uw huis met verlies moet gaan verkopen is het erg belangrijk om helder te krijgen wat zoal de consequenties kunnen zijn. PHmakelaardij helpt u met het inzichtelijk maken van deze consequenties en begeleidt u als u uw huis met verlies moet verkopen.

Belangrijke vragen

Zaken waar rekening moet worden gehouden zijn:

  • kan u wel of niet gebruik maken van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie)?
  • Is er een restschuld en zo ja, hoe gaat u daar het beste mee om?
  • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een kwijtschelding via de NHG?
  • Wat kan ik doen wanneer ik geen Nationale Hypotheek Garantie heb?  

PHmakelaardij is op de hoogte van alle regelingen en mogelijkheden die er voor u zijn om een huis, ook met verlies, op een zo bevredigend mogelijke manier te kunnen verkopen. Neem daarom vrijblijvend contact op. PHmakelaardij helpt u graag in het zoeken naar de juiste oplossing.

Verkoop zonder NHG

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn er ook mogelijkheden voor kwijtschelding als u geen gebruik kunt maken van de Nationale Hypotheek Garantie. PHmakelaardij bekijkt ook in dat geval graag op een vakkundige, klantvriendelijke wijze naar een goede manier om het dossier met u door te werken. In het hele traject wordt u begeleid door zowel een medewerker van PHmakelaardij als door een hypotheekadviseur.

Verkoop met NHG

Wanneer u uw woning met verlies verkoopt en u maakt aanspraak op de Nationale Hypotheek Garantie kan de restschuld in een aantal gevallen worden kwijtgescholden. Ook bij dit soort procedures is PHmakelaardij de juiste partij om uw belangen op een professionele manier te behartigen.   

Afspraak maken

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod