Uw woning (tijdelijk) verhuren?

Uw woning verhuren omdat u bijvoorbeeld naar het buitenland gaat voor een aantal jaar of u denkt er over om te beleggen in vastgoed en wilt uw portefeuille uitbreiden met huizen en appartementen.

Het kan allemaal mits u zich goed laat informeren en een specialist zoekt. U kunt nu stoppen met zoeken, want door onze jarenlange ervaring in Rotterdam , Den Haag in het verhuren van huizen en tevens onze lokale kennis van de Hoeksche Waard hebben wij wat er nodig is om uw kostbare bezit zo goed mogelijk te verhuren.

Afspraak maken

Na een kennismaking en opname van het object stemmen we op basis van de vastgestelde puntentelling en marktgegevens samen met u een maximale huurprijs af. Vervolgens worden er mooie foto’s gemaakt en een pakkende tekst geschreven. De presentatie wordt naar de doelgroep in onze database gestuurd. Als we hier nog geen succes behalen dan wordt de woning op zoveel mogelijk sites aangeboden om maximale aandacht te genereren. Indien gewenst kunnen we zeer uitgebreide marketingpakketten voor u opstellen waarbij we van alle media gebruik maken.

Onze kracht is het screenen van kandidaten en de juiste kandidaten bewaren in onze database om ze uiteindelijk te koppelen aan een geschikte woning. Wij toetsen de kandidaat op diverse belangrijke punten om zo een goed beeld te krijgen en om bij u als verhuurder een goede partij aan te kunnen brengen

De kosten zijn voor u als verhuurder afhankelijk van de marketing die u wilt voeren . De kosten voor het plaatsen op internet bedragen eenmalig €80,- inc BTW. Verder kost het u 1 maand huur (ex BTW) bij het tot stand komen van een overeenkomst.

Staat uw woning te koop en wilt u ook verhuren, omdat u uw kosten wilt drukken? In sommige gevallen is dat mogelijk, wij lichten graag een keer toe wat de mogelijkheden zijn en wat u daarvoor moet doen.De contracten die wij gebruiken zijn opgesteld volgens het ROZ model te vinden op www.roz.nl

LET OP EVEN EEN PAAR WEETJES: Tijdelijk uw eigen woning verhuren 

Hieronder zullen we een korte uitleg geven over de mogelijkheden voor woningbezitters die hun dubbele lasten door middel van verhuur willen drukken. De belangrijkste aspecten komen aan bod. Uiteraard valt het aan te raden dat u altijd een expert of adviseur bij u in de buurt raadpleegt. U kunt uw woning niet zomaar verhuren, zeker niet als u een hypotheek heeft!

Verhuren onder de Leegstandwet

Indien u onder de Leegstandwet wilt verhuren, omdat de uitgebreide huurbescherming niet geldt, zult u aan een aantal voorwaarden moeten voldoen en een vergunning moeten aanvragen. Indien uw langere tijd niet tegen redelijke condities verkocht kan worden en u door dubbele woonlasten in de problemen dreigt te komen, kunt u gebruik maken van deze wet. Uw gemeente moet voor uw huis een vergunning afgeven. Op basis van de Leegstandwet kan de woning voor maximaal twee jaar worden verhuurd, waarna de termijn maximaal drie maal met één jaar kan worden verlengd (totaal maximaal vijf jaar). Sommige gemeenten blijken echter af te wijken van de wettelijke regeling en hanteren bijvoorbeeld een kortere verhuurtermijn, of stellen een lagere maximale huurprijs vast. Informeer daarom altijd eerst bij de gemeente naar de precieze inhoud van de regeling en de kosten die hieraan verbonden zijn. De kosten lopen per gemeente uiteen en liggen tussen de nul en een paar honderd euro.

Woonvergunning

Het kan zo zijn dat u in een gebied woont waar u een woonvergunning nodig geeft om te mogen verhuren/of dat de huurder toestemming krijgt om daar te gaan wonen. Kijk hier of u een vergunning nodig heeft of moet afgeven. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/wat-is-een-huisvestingsvergunning.html Het kan zijn dat de gemeente iets afwijkende regels hanteert. Die informatie kunt u altijd opvragen bij uw gemeente (website).

Belasting

Tijdelijke verhuur van een te koop staande woning heeft ingrijpende fiscale gevolgen. Zo vervalt de hypotheekrenteaftrek voor de woning en komen de huuropbrengsten in box III. U moet er dus goed rekening mee houden dat de huuropbrengsten wel in verhouding staan en opwegen tegen de inspanningen. Voor veel mensen werkt het slechts kostendekkend.

Toestemming geldverstrekker

Indien u een hypotheek op de woning heeft moet u ALTIJD toestemming hebben van de hypotheekverstrekker. Vaak werken deze met vaste bureau’s of eisen ze een bepaalde procedure en voorwaarden waaraan de verhuur moet voldoen.

Uiteraard leggen wij u graag uit hoe u te werk moet gaan en wat de mogelijkheden zijn en die zijn er zeker!

Afspraak maken

Of kijk op http://makelaars-zuid-holland.start.be

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod