Taxatie en bouwtechnische keuring in één pakket

Wanneer u van plan bent een woning te kopen komt daar van alles bij kijken. Waarschijnlijk bent u geen vastgoedspecialist, in het proces krijgt u te maken met diverse partijen.

Uiteraard met een makelaar, maar ook met een notaris, bouwkundig adviseur, hypotheekverstrekker en een taxateur. Meestal zijn dit professionals met een eigen specialisme én een eigen agenda. Dat maakt het geheel vaak niet overzichtelijker aangezien u met al deze specialisten moet overleggen, terwijl deze professionals onderling ook nog eens bepaalde informatie moeten delen. Bent u het overzicht al kwijt?

Afspraak maken

Combinatiepakket

Om u te helpen het overzicht te bewaren heeft PH Makelaardij een combinatiepakket samengesteld dat (een deel van dit) probleem oplost. Met het Aankooppakket dat PH Makelaardij u in samenwerking met OOK Bouwadvies aanbiedt slaat u alvast twee vliegen in één klap. In dit pakket is namelijk zowel de taxatie van de woning als de bouwkundige keuring inbegrepen. Deze beide diensten ontvangt u voor een scherpe prijs van 899 euro inclusief BTW*.

Taxatie door PH Makelaardij

PH Makelaardij verzorgt de taxatie van de woning. Dit is van belang aangezien de waarde van de woning op de juiste manier moet worden vastgesteld. Een degelijke taxatie voorkomt namelijk dat u te veel voor uw nieuwe woning betaalt. De taxateur van PH Makelaardij is een register taxateur en dat betekent dat een taxatie die door ons wordt uitgevoerd altijd volgens de richtlijnen van de NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) verloopt.

Noodzaak van een taxatie

U vraagt u wellicht af waarom u een taxatie uit zou laten voeren, daar zijn twee hele goede redenen voor. Ten eerste: door een taxatie uit te laten voeren door een door u gekozen taxateur (in dit geval dus van PH Makelaardij) weet u zeker dat de waarde van de woning juist wordt ingeschat. Dit geeft u zekerheid en een goede onderhandelingspositie tijdens het aankoopproces.

De tweede reden is minstens zo relevant: De meeste hypotheekverstrekkers (banken of in hypotheken gespecialiseerde financiële instellingen) eisen simpelweg een volgens de regels vanbouwhelm de NWWI gevalideerd rapport. Wanneer u hier niet over beschikt wordt de hypotheekaanvraag niet eens in behandeling genomen.

Bouwkundige keuring onderdeel van het pakket

De taxatie van het object wordt dus door ons uitgevoerd, voor de bouwkundige keuring werken we samen met OOK Bouwadvies. Deze bouwkundige keuring geeft een uitstekend beeld van de technische staat van de woning. De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd aan de hand van de richtlijnen die gelden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dankzij de keuring weet u wat er aan de woning moet gebeuren, en een gekeurd huis kan door PH Makelaardij nog nauwkeuriger worden getaxeerd.

Overzichtelijke rapportage

De door OOK uitgevoerde bouwtechnische keuring en de door ons uitgevoerde taxatie volgens vereiste richtlijnen worden voor u in een overzichtelijk rapport gebundeld. Dit Aankooprapport dient vervolgens als een stevige basis om de financier (hypotheekverstrekker) de nodige informatie te geven.

*Het is OOK-Bouwadvies en PHmakelaardij voorbehouden in uitzonderlijke gevallen u een afwijkend tarief voorstel te doen.

Afspraak maken

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod