Nieuws uit de Hoeksche Waard en woningmarkt

 

Van alle gemeenten in de Hoeksche Waard heeft Cromstrijen bij ons een speciaal plekje. PHmakelaardij is namelijk gevestigd in Klaaswaal (gemeente Cromstrijen). Bij het begeleiden en uitvoeren van een aankoop, taxatie of verkoop spelen wij dus een thuiswedstrijd. Wie daarvan profiteert? Onze klanten, u dus!

De gemeente Cromstrijen is in 1984 ontstaan doordat de gemeenten Numansdorp en Klaaswaal werden samengevoegd. Het gemeentehuis staat in Numansdorp. In de gemeente liggen verder nog de buurtschappen Bommelskous en Schuring. Het aantal inwoners van de gemeente bedraagt iets minder dan 13.000 personen. Wie in een rustige omgeving wil wonen kan in de gemeente Cromstrijen zijn hart ophalen, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige uitstraling van het landschap langs het Haringvliet.

Scholen

Ouders met kinderen hebben in de gemeente Cromstrijen wat te kiezen als het gaat om de basisschool waar de kinderen hun lessen kunnen gaan volgen. In Klaaswaal is er de mogelijkheid om onderwijs op een openbare basisschool te krijgen, maar ook is er de mogelijkheid om les te krijgen op een (algemeen) christelijke school of op een reformatorische school. In Numansdorp kan er gekozen worden uit openbaar, protestants-christelijk of Rooms-katholiek basisonderwijs. Het Wellantcollege in Klaaswaal verzorgt middelbaar onderwijs op VMBO-niveau.

Natuur

Als onderdeel van De Hoeksche Waard maakt de gemeente Cromstrijen deel uit van Nationaal Landschap De Hoeksche Waard. Dijen en kreken zorgen ervoor dat hier een fascinerend en afwisselend polderlandschap is ontstaan. Dit gebied wordt sterk gedomineerd door de directe nabijheid van het Haringvliet. Verschillende wandel- en fietsroutes maken het mogelijk om optimaal te genieten van dit natuurschoon.

Cultuur

Liefhebbers van cultuur krijgen in de gemeente Cromstrijen 14 monumenten voorgeschoteld die zijn ingeschreven in het rijksmonumentenregister. Met name een aantal typische boerderijen staan terecht op deze lijst. Wie één van de grootste collectie speldjes ter wereld wil bekijken moet bij het speldjesmuseum ‘Pin Art Gallery” in Klaaswaal zijn. de collectie speldjes, emblemen en medailles is zeer uitgebreid. Bent u op zoek naar een goed boek? In Cromstrijen bevindt zich zowel in Numansdorp als in Klaaswaal een bibliotheek.

Sport en ontspanning

In Numansdorp is de voetbalclub NSVV gevestigd, ook Klaaswaal beschikt over een voetbalclub. Verder kan er in Cromstrijen worden gegolfd en is er een batmintonclub. Ook hockey en honkbal kan in Cromstrijen worden gespeeld. In de zomer wordt hier veel aan water- en hengelsport gedaan.

Wonen

Wonen in de gemeente Cromstrijen biedt u de rust van de polder terwijl de meeste voorzieningen die u nodig hebt gewoon in de gemeente aanwezig zijn. Ook Rotterdam is niet zo ver weg. Zowel in Numansdorp als Klaaswaal wordt behoorlijk gebouwd zodat er een interessante combinatie van oudere en nieuwe woningen ontstaat.

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod