Nieuws uit de Hoeksche Waard en woningmarkt

PH makelaardij Oud-Beijerland

Aangezien Oud-Beijerland een unieke mix is tussen een agrarische en een forensengemeenschap brengt dit bepaalde zaken met zich mee waar rekening mee moet worden gehouden bij de aankoop of de verkoop van een woning. Professionele ondersteuning moet dan geboden worden door een makelaar die de omgeving als zijn broekzak kent. Die makelaar zijn wij! Ook het op de juiste wijze taxeren van een woning kunt u gerust aan ons overlaten.

De gemeente Oud-Beijerland heeft als “hoofdstad” het dorp Oud-Beijerland, de grootste plaats van de Hoeksche Waard. In totaal wonen er in de gemeente bijna 24.000 mensen. De inwoners wonen met name in het dorp, maar er zijn ook enkele buurtschappen in deze gemeente namelijk Greup, Vuurbaken en Zinkweg. Van oudsher is Oud-Beijerland een boerendorp, maar in de loop van de tijd is hier verandering in gekomen doordat veel forensen in de gemeente kwamen wonen. Met name in de periode  vanaf het midden van de jaren ’50 tot het midden van de jaren ’80 maakte het dorp een explosieve groei door. In zo’n 30 jaar verdrievoudigde het inwoneraantal van de gemeente. Midden jaren ’80 werden ook een aantal delen van de (toenmalige) gemeenten Mijnsheerenland en Heinenoord aan Oud-Beijerland toegevoegd.

Scholen

Inwoners van de gemeente Oud-Beijerland hebben een ruime keuze als het gaat om het basisonderwijs voor hun kinderen. Stichting Acis biedt op meerdere locaties in de gemeente openbaar primair onderwijs aan. Verder zijn er in Oud-Beijerland scholen op (algemeen) christelijke grondslag en ook kan er gekozen worden voor Rooms-Katholiek of Reformatorisch onderwijs. Speciaal onderwijs wordt aangeboden op de Willem Alexanderschool. Voor voortgezet onderwijs kan men ook uitstekend in Oud-Beijerland terecht; er zijn drie scholengemeenschappen die middelbaar onderwijs op verschillende niveaus aanbieden.

Natuur

Het polderlandschap van de Hoeksche Waard is zonder twijfel één van de mooiste stukjes natuur die er in Nederland te vinden zijn, en de gemeente Oud-Beijerland spant hierin misschien wel de kroon. Natuurgebied De Staart is een plek om te recreëren en te genieten van de vele honderden planten en dieren die de rivierdelta te bieden heeft. Voor wie liever geniet op het water kan vanuit de jachthaven van Oud-Beijerland een heerlijke tocht maken over het Spui.

Cultuur

Op het gebied van cultuur zijn de ‘Parkdagen’ in het Laningpark een jaarlijks terugkerend fenomeen. Dit festival wordt georganiseerd door de Culturele Kring Oud-Beijerland. Ook de twee culturele weken in het gezellige centrum is één van de jaarlijkse hoogtepunten.

Sport en ontspanning

Vanwege de jachthaven in Oud-Beijerland wordt er in deze gemeente veel aan watersport gedaan. De gemeente kent drie voetbalclubs waarvan SHO de meest succesvolle is: deze vereniging komt uit in de Hoofdklasse van de zaterdagamateurs. Oud-Beijerland beschikt over tennisbanen, maneges, fitnesscentra en zelfs een subtropisch zwembad. Genoeg te beleven dus.

Wonen

Oud-Beijerland heeft op het gebied van winkelen en wonen het meest te bieden van alle gemeenten uit de Hoeksche Waard. Van de huizen die gebouwd zijn in de wederopbouwperiode tot aan nieuwbouwwoningen die momenteel worden ontwikkeld, er is op dit terrein een mooie afwisseling. In de woonwijken is voldoende ruimte vrijgemaakt voor de groenvoorziening.

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod