Nieuws uit de Hoeksche Waard en woningmarkt

PH makelaardij Strijen

Voor informatie, advies en begeleiding bij het kopen of verkopen van een woning in Strijen bent u van harte welkom bij PHmakelaardij. Voor ons maakt het niet uit of u een (potentiële) koper of verkoper bent, met onze kennis van de omgeving en makelaarsaangelegenheden staan wij ook in Strijen voor u klaar. Tevens voeren wij professionele taxaties uit.

Strijen is één van de vijf gemeenten die te vinden is in de Hoeksche Waard. Met een inwoneraantal van ongeveer 9000 inwoners is Strijen de kleinste gemeente van de Hoeksche Waard. Tevens is Strijen de oudste gemeente van de Hoeksche Waard. Ondanks het relatief geringe inwoneraantal heeft Strijen haar inwoners genoeg te bieden. Niet alleen zijn er een aantal schitterende rijksmonumenten, ook zijn er diverse voorzieningen die het wonen in Strijen plezierig maken.

Scholen

Inwoners van Strijen hebben een ruime keuze wanneer er een basisschool voor de kinderen gezocht moet worden. Wanneer de voorkeur uitgaat naar een openbare basisschool kan er gekozen worden uit OBS De Meerwaarde of OBS Boemerang. Deze laatste school bevindt zich in Mookhoek; één van de kernen van de gemeente Strijen. Wie de kinderen liever op een confessionele basisschool de lessen laat volgen kan kiezen voor De Weele of Het Spui (christelijke basisscholen). Ouders die de voorkeur hebben voor een reformatorische school kunnen terecht in de buurgemeente Binnenmaas terwijl er in de gemeente Oud-Beijerland een Vrije School is gevestigd. Voortgezet onderwijs kan worden gevolgd in Oud-Beijerland of Dordrecht.

Natuur

Strijen maakt onderdeel uit van de Hoeksche Waard op de grens van de delta van de Zuid-Hollandse Eilanden. Hierdoor is een polderlandschap ontstaan waar mens en dier in alle rust kunnen genieten. Geheel terecht heeft de Ho0eksche Waard dan ook het predicaat Nationaal Landschap gekregen.

Cultuur

Strijen beschikt over een vestiging van Bibliotheek Hoeksche Waard. Andere plaatsen waar bewoners cultuur kunnen snuiven zijn het Dorpshuis Streona en het Verenigingsgebouw Mookhoek. In Strijen bevindt zich het museum ‘Het land van Strijen’.

Sport en ontspanning

Inwoners die graag een instrument willen bespelen kunnen terecht bij muziekvereniging Tavenu. Is sport meer uw ding dan kunt u lid worden van een groot aantal sportverenigingen waaronder een voetbalclub, een damvereniging, een golfvereniging en een volleybalclub.

Wonen

Hoewel Strijen een kleine gemeente is zijn er verschillende soorten woningen te vinden. Van huizen die al (ver) voor de oorlog gebouwd zijn tot moderne eengezinswoningen of appartementen. Ook rijtjeshuizen of herenhuizen vindt u in Strijen.

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod