Nieuws uit de Hoeksche Waard en woningmarkt

Voormalig gemeente Korendijk

Korendijk heeft voor de medewerkers van PHmakelaardij geen geheimen. Dat komt goed uit op het moment dat wij u begeleiden bij de aankoop, verkoop of taxatie van een woning in deze gemeente. Dankzij onze kennis van de gemeente Korendijk zijn wij in staat om voor u het optimale resultaat te bereiken.

De gemeente Korendijk is op Strijen na de kleinste gemeente van de Hoeksche Waard qua inwonertal. De gemeente bestaat sinds 1984 uit de dorpen Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland. De hoofdstad is Piershil, hoewel hoofdstad eigenlijk te veel eer is, want Piershil heeft een karakteristiek dorps karakter en slechts circa 1600 inwoners. Korendijk is vooral bekend vanwege het eiland Tiengemeten dat tot deze gemeente behoort, evenals het vogelreservaat de Korendijkse Slikken.

Scholen

Hoewel het gezien het geringe inwoneraantal van de gemeente Korendijk misschien niet zo voor de hand ligt is er in deze gemeente een zeer groot aanbod voor wat betreft het volgen van primair onderwijs. Ouders kunnen uit scholen van verschillende denominaties kiezen, waarbij vaak ook nog een keuze gemaakt kan worden uit de verschillende dorpen die Korendijk kent. In alle dorpen van de gemeente staat een openbare basisschool terwijl in Zuid- en Nieuw- Beijerland, Piershil en Goudswaard ook voor christelijk onderwijs kan worden gekozen. Speciaal basisonderwijs wordt aangeboden in de buurgemeente Oud-Beijerland. Voor vervolgonderwijs moet worden uitgeweken naar Oud-Beijerland of een grotere stad in de omgeving.

Natuur

Wie aan natuur denkt in Korendijk zegt eigenlijk direct: ‘Tiengemeten’. Dit eiland is het grootste natuurontwikkelingsproject van Nederland. Op het eiland zijn verschillende wandelroutes uitgezet waarbij de bezoeker echt het idee krijgt er lekker even tussenuit te zijn. toch is Tiengemeten zeker niet de enige plek in de gemeente Korendijk waar u lekker van de natuur kunt genieten. Wat dat betreft is een bezoek aan het vogelreservaat De Korendijkse Slikken zeker ook de moeite meer dan waard. Reigers, kieviten, grutto’s en zelfs zeearenden zijn hier te spotten.

Cultuur

In de gemeente Korendijk bevinden zich meerdere bibliotheken, daarnaast kan er cultuur worden gesnoven in het Rien Poortvliet Museum op het eiland Tiengemeten. In dit museum vindt u een overzicht van de natuurschetsen die deze kunstenaar gedurende zijn leven heeft voltooid. In Korendijk staan verder nog 46 Rijksmonumenten. Hieronder bevinden zich kerken, molens, boerderijen en overheidsgebouwen.

Sport en ontspanning

Elk dorp in de gemeente heeft een voetbalvereniging. Andere sporten die in Korendijk beoefend worden zijn onder andere turnen, tennis en basketbal. Op het Haringvliet wordt in de zomer veel aan watersport gedaan.

Wonen

Wie zich in de gemeente Korendijk vestigt weet zeker dat hij in een rustige landelijke omgeving komt te wonen. Er zijn een aantal nieuwbouwprojecten aan de gang, maar het is in sommige gevallen ook mogelijk om een huis te kopen dat al tientallen jaren geleden is gebouwd

Uitgelicht aanbod

Hier staat misschien wel jouw droomwoning tussen

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod